Teamleider Operations


Werk jij graag in een dynamische omgeving, houd je van afwisselende werkzaamheden en vind je het fijn om verantwoordelijk te zijn voor het realiseren van alle operationele taken van jouw ploeg?  Lees dan snel verder!

 

Algemeen:

 

Wie zijn wij?
IJTG Logistics is een internationaal logistiek dienstverlener waar in totaal 300 mensen werkzaam zijn. We organiseren en voeren transporten uit van medicijnen tot rollen staal met gewichten tot 100.000 kilo. We hebben locaties in Beverwijk, Deventer en Born en een breed scala aan voertuigen; van bestelwagens tot speciaal transport-voertuigen.

 

Functie:

De teamleider operations (ook wel ploegchef) is verantwoordelijk voor de realisatie van aan de ploeg toegewezen operationele taken, waaronder diverse transportstromen en alle hiermee samenhangende activiteiten.

Je  geeft leiding aan de voorman en een groep chauffeurs, deelt de medewerkers zo efficiënt mogelijk in op de uit te voeren activiteiten en houdt toezicht op het voldoen aan eisen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en milieu. Je legt middels wachtrapportages verantwoording af aan de Manager Operations over de verreden tonnages, ingezette voertuigen en arbeidsuren tijdens zijn wacht.

 

Wat zijn jouw taken in deze uitdagende functie:

 

  • Je stuurt operationeel een team aan van circa 20 medewerkers in de ploegendienst (24/7) en draagt zorg voor de hierbij behorende taken zoals het voeren van een werkoverleg, instrueren van medewerkers en het bijhouden van de aan-en afwezigheidsregistratie;  
  • Je voert de functionerings-en verzuimgesprekken met jouw medewerkers;
  • Je bent verantwoordelijk voor de planning en voortgang gedurende jouw shift, je deelt de chauffeurs in op de beschikbare voertuigen, onderhoudt contact met de klant over de werkzaamheden en neemt deel aan de werkbesprekingen;
  • Je ziet toe op de naleving van kwaliteits-, veiligheids- en milieuvoorschriften (door o.a. het houden van toolboxen en uitvoeren van werkplekinspecties;
  • Je draagt zorg voor de realisatie van de vervoersopdrachten binnen de overeengekomen afroeptijd en je rapporteert naar de opdrachtgever dat er incidentele werkzaamheden en meer- en minderwerk hebben plaatsgevonden;
  • Je stelt wachtrapportages op en bewaakt de performance van de werkzaamheden gedurende jouw shift;
  • Je bent continu bezig met verbeteringen en procesoptimalisaties;
  • Het operationaliseren en bewaken van vastgestelde KPI’s;
  • Je overziet het gehele operationele proces gedurende jouw shift en stuurt op veiligheid, kwaliteit en levert betrouwbaarheid.

 

Wij verwachten:

Je hebt MBO-4 werk- en denkniveau door opleiding of werkervaring. Je hebt bij voorkeur aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie (ook met het lopen van een ploegendienst), waarbij je tevens proactief zelfstandig, als leidinggevende en in teamverband hebt gewerkt. Je bent een natuurlijke leider, communiceert duidelijk en bent oplossingsgericht.

Je bent enthousiast, werkt nauwkeurig en vindt het leuk om processen op te zetten en/of te optimaliseren. Voorts denk je proactief mee en geef je uitvoering aan de verdere professionalisering van onze locatie op Tata Steel. Tevens beschik je over goede contactuele eigenschappen en voldoende overredingskracht om op eigen wijze medewerkers te begeleiden en leiding te geven aan onze operationele medewerkers.

 

We verwachten naast een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal tevens ruime ervaring met geautomatiseerde systemen.

 

Wij bieden:

Je komt terecht op een afdeling die volop in ontwikkeling is binnen een organisatie met een no-nonsense bedrijfscultuur. In deze functie krijg je veel verantwoordelijkheid en een gevarieerd pakket aan werkzaamheden. Input en eigen initiatief worden zeer gewaardeerd. IJTG biedt goede arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Beroepsgoederenvervoer passend bij jouw profiel, waarbij tevens een pensioenregeling bij het bedrijfstakpensioenfonds van toepassing is.

 

Geïnteresseerd?

Solliciteer dan snel door jouw CV en motivatie te sturen naar hr@ijtg.nl.

Mocht je vragen hebben over de functie neem dan gerust contact op met Gregory Groen door te bellen naar 0251-275050.

 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.