IJmond Transport Forwarding B.V.


In 2003 zijn de transport activiteiten van IJmond Transport Groep B.V. (de bemiddeling en in-/verkoop van transport activiteiten) ondergebracht in IJmond Transport Forwarding B.V.

IJTF zal in de toekomst de belangrijkste B.V. worden waarin alle transportcontracten zullen worden ondergebracht die betrekking hebben op internationaal wegtransport.

IJTF heeft met ingang van 1 januari 2005 drie vestigingen:


- Beverwijk (hoofd vestiging)
- Rotterdam
- Deventer

Binnen IJTF kennen we 2 hoofdvormen:


- gesloten vervoer
- open vervoer

Binnen IJTF kennen we ook een aantal ’specials’. Dit zijn contracten met opdrachtgevers waarbij speciale voertuigen worden ingezet om (vaak op afgesloten terreinen) aan de wensen van de klanten te kunnen voldoen.

Voorbeelden hiervan zijn de transportactiviteiten op het TATA terrein tussen alle business-units van TATA. Dit gaat van een document tot aan zware walsen/persen tot soms wel 100 ton.
Een ander voorbeeld is het interne transport van staalrollen welke wij ook voor TATA uitvoeren op de site IJmuiden. Dit gebeurt met zeer speciale 130 tons hef-opleggers waarbij een cassette met lading eenvoudig wordt opgetild, getransporteerd en weer op een parkeerpositie wordt neergezet.

De kernactiviteiten zijn als volgt te omschrijven:


Het op commerciële basis organiseren van transport voor vaste verladers. Voor de uitvoering van transporten wordt gebruik gemaakt van eigen materieel en een bestand van vaste vervoerders en externe partijen waarmee samengewerkt wordt.

Het commercieel zoeken naar nieuwe opdrachtgevers waarbij IJTF als regisseur van de logistieke keten diensten kan aanbieden.

Het administratief voorbereiden en afhandelen van het totale traject vanaf opdrachtaanname tot en met berekening aan opdrachtgever en afrekening aan de vervoerder.

Het op projectbasis onderzoek c.q. consultancy verrichten voor de opdrachtgevers